Illustratie

Een illustrator vertelt zijn verhaal in beeld vanuit een toegepaste context. Hij kan hierbij zelf auteur zijn en een eigen verhaal vertellen, maar het werk kan ook meer informatief van aard zijn. Illustraties worden gebruikt ter ondersteuning, verduidelijking, verrijking en als zelfstandige afbeeldingen.

In het dynamische medialandschap van vandaag nemen de mogelijke uitingen voor illustratoren toe. Naast de traditionele printmedia, zoals boeken en tijdschriften, worden illustratoren ook gevraagd voor het visualiseren van infographics, games, apps, animaties, educatiemiddelen, producten, verpakkingen, interieurs, festivals, evenementen, muurschilderingen en decors.

Infographics
Infographics zijn beelden waarmee een proces wordt verduidelijkt of data (cijfers) worden gevisualiseerd, bijvoorbeeld in grafieken of diagrammen. Waar een illustratie vaak ter decoratie wordt gebruikt, legt een infographic iets uit wat u niet of net zo snel in tekst kunt vertellen, of wat te ingewikkeld is om in tekst uit te leggen.

Karikatuur
Een karikatuur (ook soms cartoon genoemd) is een humoristische illustratie, waarbij de meest kenmerkende trekken van een persoon of zaak sterk overdreven worden. Bij afscheid, jubileum of trouwerij is het een fantastisch en orgineel kado dat u met veel plezier kunt aanbieden. Hobby's, typische karaktereigenschappen of onderwerpen gerelateerd aan de persoon kunnen allemaal in de tekening verwerkt worden.