Naamcreatie

De naam van uw organisatie, merk, product of dienst is logischerwijs één van de belangrijkste onderdelen van een huisstijl. Behalve fundament, is de naam ook het eerste en vaak bepalende contact met de doelgroep. De naam moet dus het juiste gevoel overbrengen. Essentieel dus om hiervoor een weloverwogen naam te kiezen. Ook bij de ontwikkeling van een (merk-) naam voor uw organisatie, product of dienst kunnen we u ondersteunen.

Een merknaam is meer dan de combinatie van een aantal letters. Naamcreatie is het ontwerpen van gevoel, aantrekkingskracht en identiteit. Zeker wanneer u een nieuw product, dienst, formule of organisatie op de markt wilt brengen, is de keuze van de merknaam essentieel voor het toekomstige succes van uw onderneming. Herkent uw klant of doelgroep zich erin? Klopt de combinatie klank en design? Is hij onderscheidend en heeft hij toegevoegde waarde?

De meest effectieve naam
Naamcreatie is gebaseerd op de uitgangspunten van de marketing. Een abstracte naam heeft een groter onderscheidend vermogen dan een beschrijvende, instrumentele naam. Abstracte namen zijn als regel ook beter te beschermen. Afhankelijk van uw merkenbeleid wordt steeds gezocht naar de meest effectieve naam.

Strategisch
Een krachtige naam ondersteunt de marketing doelstellingen van het merk en biedt geen belemmeringen voor het optimaal ontplooien van alle mogelijkheden van het merk. Een krachtige naam is aantrekkelijk, onderscheidend, geloofwaardig, eenvoudig te onthouden en goed uit te spreken door de doelgroep.

Het is van belang dat de gekozen naam geen negatieve associatie of betekenis heeft in vooraf te bepalen vreemde talen. Wanneer de naam ook moet worden toegepast buiten de landsgrenzen moet deze aldaar goed uit te spreken zijn en opgevat worden.

Registratie
Uiteraard moet de naam juridisch kunnen worden geregistreerd als merknaam in merk- en handelsnaamregisters en beschikbaar zijn als internet domeinnaam (URL). Wanneer registratie wenselijk is, kan da'sFraai dit traject van onderzoek(en) voor u verzorgen.