Social media

Social media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze. Het betreft niet alleen informatie in de vorm van tekst (nieuws, artikelen). Ook geluid (podcasts, muziek) en beeld (fotografie, video) worden gedeeld via social media websites.

Met andere woorden, social media staat voor 'media die u laten socialiseren met de omgeving waarin u zich bevindt'. De bekendste voorbeelden van social media websites zijn Facebook, YouTube, Instagram, Linkedin en Twitter.

Social media voor bedrijven
Niet alleen voor consument maar ook voor bedrijven is social media al bijna onmisbaar. Steeds meer bedrijven hebben een Twitter- of LinkedIn-account en bouwen hiermee aan hun zakelijke netwerk. Door middel van berichten stellen bedrijven hun ’followers’ op de hoogte van allerlei aanbiedingen, producten en nieuwsupdates. En via LinkedIn gebeurt vrijwel hetzelfde, hoewel LinkedIn vooral gebruikt wordt voor het vinden van nieuwe werknemers en werkgevers.

Social media kan van uw onderneming een beter bedrijf maken door u als ondernemer te laten luisteren, reageren en zorgt ervoor dat u beter, sneller en effectiever nieuwe contacten kunt opdoen. Het gebruik van social media is de manier om structureel zichtbaar te zijn voor uw publiek. Door mee te doen met conversaties, het delen van dagelijkse tips en content maakt u uw merk voor uw doelgroep een deel van de dag!

Door uzelf bereikbaar te maken voor uw klanten en doelgroep, en door het delen van informatie zal u uw netwerk sterker maken. U vindt nieuwe connecties, en zal ook uw connecties onderling met elkaar verbinden. Dit zorgt voor betere en diepere discussies door het toenemende aantal members in uw netwerk.

Welke social media zijn voor u geschikt?
Niet elk sociaal netwerk is geschikt voor uw bedrijf. LinkedIn is bijvoorbeeld beter geschikt voor business-to-business, terwijl consumentenproducten het beter doen op Facebook, afhankelijk van de soort doelgroep. da’sFraai kan meedenken over uw social media-strategie. Samen geven we uw bedrijf een ‘sociaal gezicht’, zodat u via verschillende online kanalen goodwill kweekt en zo maximaal rendement behaalt.